Pressemeddelelse 07-04-2020

Pressemeddelelse

Middelfart d. 7. april 2020

I over 30 år har Rock Under Broen leveret fantastiske koncertoplevelser på en dejlig og smuk sommerdag, år efter år. Også i år har vi glædet os enormt meget til at give publikum et show, vi er meget stolte af.
Derfor er det med stor ærgrelse, at vi er tvunget til at udskyde Rock Under Broen til den 12. september 2020. Formand for Rock Under Broen, Bent Frandsen, udtaler i forbindelse med flytningen:

”Vi har fulgt med dag for dag siden coronakrisen begyndte. Vi har bidt negle, men vi har kastet os ind i kampen for at kunne afholde Rock Under Broen i 2020 på trods af enorme udfordringer. Både logistik, kunstnere og leverandører skal hænge sammen. Det puslespil har været utrolig svært at få til at gå op, men nu er det lykkedes, så vi på trods af krisen alligevel kan give et brag af koncertoplevelser”, udtaler Bent Fransen.

For hele holdet bag ved Rock Under Broen har det været afgørende ikke at skulle skuffe de mange trofaste
gæster, der i titusindvis år efter år har bakket op omkring arrangementet, uddyber Bent Frandsen:

”Vi er bare så kede af, at folk oplever frustrationer på grund af situationen. Der er intet vi hellere ville end at gøre alle glade, men vi håber at publikum vil bakke os op i at vi afholder Rock Under Broen på et senere tidspunkt. Vi er også nødt til at understrege at sikkerheden kommer først. Der er slet ingen tvivl om, at vi har meget få muligheder at arbejde med”.

Lokalsamfundet er meget tæt forbundet med Rock Under Broen, både kulturelt og økonomisk, når
arrangementet samler lokalområdet og skaber grobund for foreningers økonomi, der igen skaber oplevelser for små og store.

Det er en topprioritet for arrangørerne at så mange som muligt forstår baggrunden for flytningen og giver en løftende hånd moralsk, så alle kommer igennem den usædvanlige situation. Efter at Statsminister Mette Frederiksen den 6. april 2020 meddelte at festivaler ikke kunne blive afholdt før efter august 2020, var den sidste tvivl fjernet:

”Vi plejer at bede til vejrguderne, fordi Rock Under Broen elsker godt vejr. Nu beder vi til jer alle sammens forståelse, fordi vi elsker vores publikum. Det bliver et brag af en oplevelse den 12. september, og ved at stå sammen med os om den her beslutning, kan vi alle sammen gøre Rock Under Broen 2020 til den mest fantastiske oplevelse i mands minde”, siger Bent Frandsen.

Han slår fast, at det er så unaturlige omstændigheder, man overhovedet kan forestille sig. Bent Frandsen kommer dog med en indtrængende bøn til publikum:

”Vi har brug for jer alle i denne svære tid. Vi har brug for, at I støtter os, beholder billetten og dermed sikrer, at vi også kan afholde Rock Under Broen de kommende år. Vi ved godt, at det kan være svært, når der er løb, konfirmationer og bryllupper på samme dag. Vi har dog allerede lavet en god aftale med Lillebælt Halvmaraton, og vi arbejder sammen for at finde gode løsninger til alle denne dag. Vi håber, at alle vil være med til at kæmpe for at beholde Rock Under Broen og den tradition, vi har skabt sammen. Vi har brug for jer alle nu, både Rock under Broen og samfundet omkring os.”

Bent Frandsen lægger ikke skjul på, at hele manøvren kræver opbakning fra de mange, der har købt billet, ikke mindst, at han har en bøn til alle billetkøbere om at bakke op og støtte lokalsamfundet.

”Jeg er brandærgerlig over, at folk skal skuffes. Men usædvanlige tider kræver usædvanlige løsninger. Nu håber vi at folk er med os. Men jeg vil godt slutte af med at sige, at coronakrisen er alvor. Vi håber at alle kommer godt igennem krisen, og at vi ses på den anden side til en festlig dag med store koncertoplevelser”, slutter Bent Frandsen.

Del: