Klima & Bæredygtighed

 

Rock Under Broen har i samarbejde med Miljø og bæredygtigheds ambasadør: Karla Arvad Meier indført forskellige tiltag samt igangsat spændende projekter, for at skabe den absolut bedste festival.

Rock Under Broen arbejder aktivt på at skabe en tryg festival, hvor der er plads til alle og hvor nye relationer og spændende, kaotiske og geniale samtaler kan opstå. Gennem vores samarbejde med bla. Vesterdal Efterskole og deres 10.klasses PRO, som hvert år bidrager med nye innovative og kunstneriske installationer, initiativer, happenings, community zoner mm. 

På Festivalpladsen har vi indført affaldssortering, hvor der på pladsen sorteres i tre fraktioner der bliver samlet sammen og videre sorteret i otte fraktioner af vores frivillige. alt dette for at bidrage til en grønnere festival uden at gå på kompromis med simpelheden. 

Alt service fra mad og drikke boderne rundt på pladsen, er genanvendeligt eller bionedbrydeligt og vil blive sorteret og genanvendt, som alt andet affald på pladsen. 

Som et nyt projekt har vi startet samarbejde op med ReUnite, der indsamler alle efterladte og ødelagte festivalstole, så de kan blive genbrugt eller genanvendt som tekstil i en ny bæltetaske eller stativ til skraldespande. 

Samarbejderne er mange og vores fokus er forsat på for hvert år at forbedre den sociale, såvel som miljømæssige bæredygtighed på pladsen, sådan at vi sammen kan løfte ansvaret om at passe på hinanden og vores jord -også når vi lytter til Rock Under Broen.

Vi genbruger – hvad I glemmer

Alt i festivaludstyr

Når i tager hjem fra de danske festivaler tager vi ud og indsamler hvad I glemmer. Det er blandt anden telte, campingstole og luftmadrasser. Altså alt i festivalgrej.

Alt hvad der kan genbruges efter en rengøring gøres rent og sælges videre eller kommer på vores Camp ReUnite. Alt hvad vi får samlet der er mindre skader på bliver genbrugt til at lave blandt andet skraldespande og bæltetasker.

Til årets Rock Under Broen kan du gøre brug af Reunites tilbud om at købe en brugt stol. Deres bod er placeret tæt ved indgangen, så du ikke skal slæbe din stol for langt.

En stol koster kr. 85,- – hvoraf du får de kr. 35,- tilbage når du afleverer stolen.

Du finder deres webshop her: https://reunite.dk/reunite-x-rock-under-broen/